Blog

Praktikák és tanácsok mindenkinek

 
Hogyan szüntessük meg a penészt házilag?

Penészesedésünk oka, hogy a házban lévő pára, ami a főzésnél, fürdésnél, teregetésnél, de még a lélegzetünkkel alvás közben is keletkezik, az otthonunk leghidegebb pontján (északi fal egy sarok) lecsapódik. Míg a régebbi házaknál a rossz szigetelés az új házaknál a "túlzott" szigetelés okoz problémát. Valamikor elég, ha a kályha ajtaját résnyire nyitva hagyjuk és ott kiillan a pára vagy lakásunk leghidegebb pontján résszellőztesünk egy ablakot (általában a spájzban). A pára első jele a páracsík az ablak alján. Ha ilyet tapasztalunk, akkor szellőztesünk kb. 0,5-1 percet és látni fogjuk, ahogy a sok pára lecsapódik a hideg ablaküvegen és nem a falunkon.

Legyen bármennyire rossz vagy jó házunk szigetelése, ha megszüntetjük a párát a penész is megszünik! Kezdeti penész hipós ronggyal letörölhető!
Komolyabb penész esetén állunk rendelkezésére.

 
Hogyan válasszunk színeket otthonunkban?
 

Általános szabályok

A sötét színek szűkítik a teret, a világos színek tágítják. A sötét színű mennyezet optikailag csökkenti a belmagasságot. Szín választásnál érdemes figyelni arra, hogy mindig színhez viszonyítunk egy másik színt, tehát nincs "abszolút" színlátásunk! Továbbá, a szín intenzitásának megfelelő arányban kell állnia a felület nagyságával. Minnél erősebb az árnyalat annál kisebb felületen ajánlott az alkalmazása.

A képen a színek harmóniája, mikor egy komoly, mély színt, ellensúlyozunk egy vidám, élénkebb színnel. Az egyik legmutatósabb színkombinációk egyike! 


 

 
 

Helyiségek

Egy színt mindig a mellette lévő színhez viszonyítunk, így célszerű a már kiválasztott színhez nézni a következőt, ha egy helyiségről van szó. Általában nem szoktak rá odafigyelni, hogy milyen fekvésű a szoba napos vagy árnyékos. Pedig, ha az árnyékos falat kicsit világosabbra festjük, megtölthetjük élettel a szobát. Így kompenzálhatjuk a fény árnyék viszonyt! 

A pihenő helyiségekben használjunk világosabb, homogénebb nyugtató színű festékeket. A hálószobában erős "vágyfokozó" színeket is kipróbálhatunk, akár csak egy falra is (mint pl. a bordó). A gyerek, játszó "élő" szobákba viszont markánsabb, élénkebb színekben is gondolkodhatunk
.


 
 
 
Mai stílusok
 
Mediterrán stílushoz a bordó, barack és pasztellszínek illenek.
Modern stílushoz fehéret az almazölddel, fekete, bordó, padlizsán, sötétbarna, krém színeket lehet választani.
Minimalista stílusra pedig egyszínűség, letisztultság jellemző általában fehér. A képen is egy ilyen lakás látható. 

 

Szobafestés, Beltéri festés, Kültéri festés, Ajtó-Ablak Mázolás, Tisztasági festés, Homlokzatfestés, Lazúrozás, Tapétázás, Díszítőelemek, Dekoratív bevonatok, Speciális bevonatok, Antikolás, Díszítő munkák

 

e

Bemutatkozás

Célunk, hogy Budapesten, Pest megyében és a Dunakanyar vonzáskörzetében a legújabb és legmegbízhatóbb technológiával vállaljuk ingatlanjának külső és belső festését, mázolását, tapétázását

Bővebben

e

Tekintse át, hogyan dolgozunk

Ismerje meg cégünk munka menetét és a munkafolyamatok elengedhetetlen pillérjeit, a kezdeti kapcsolatfelvételtől a munka a befejezéséig az interaktív bemutatkozónk által.

Bővebben

cs

Referenciák

Tekintse meg egy kicsiny szeletet az általunk elkészített munkákból, amellyel megpróbáljuk bemutatni, hogy minden apró részletre a legnagyobb odafigyelést fordítjuk. Akár ötletet is meríthet referencia galériánkból.

Bővebben

z

Színválasztás alapszabályai

Hogyan válasszunk színeket otthonunkba! Nem egyszerű eligazodni, hogy merre induljunk, milyen szineket, stílusokat, formákat válasszunk. Mi segítünk a megfelelő szín és stílus választásában és eligazodni a legfrisebb trendekben!

Bővebben

Partnerek

milesi

Festék / lakk kiegészítő

hera

Festék / kiegészítő

baumit

Homlokzat / vakolat

farrow-ball

Festék / kiegészítő

dulux

Festék / díszítés

richardadams

Interior design

schuller

Festő eszköz kiegészítő

metylan

Ragasztó / segédanyag

tikkurila

Festék / lazúr

marburg

Tapéta / díszítőelem

alliadesign

Enteriör / látvány koncepció

trilak

Festék / lazúr

A teljesség igénye nélkül